@#$%%^&*~IAO

O Džon Nezbitu

Džon Nezbit odrastao je u Glenvudu, u državi Juta, okružen mormonima i farmerima šećerne trske. Svoju goreću želju da istraži svet pokušao je da zadovolji tako što se pridružio marincima. Tamo je počeo da čita knjigu “Strast za životom”, autora Irvinga Stoun (Irving Stone), o životu slikara Vinsenta Van Goga. Bila je to prva knjiga koju je on pročitao van škole. Tokom misija na Pacifiku pročitao je svaku knjigu do koje je mogao da dođe, i to je, kako on kaže, pokrenulo intelektualni pohod koji se nikad nije, a i neće završiti...

 

Harvard University

 

 

Cornell University

 

University of Utah

 

“Imao sam oči nevinog deteta, i sve što sam video, apsolutno sve, me je ostavljalo bez daha. Svet je čudesan!”

                                  ~ Džon Nezbit

Studirao je na Univerzitetu Harvard, Univerzitetu Kornel i Univerzitetu Juta.

Kada je Džon Nezbit napisao knjigu “Megatrendovi” 1982. godine, nije mogao da pretpostavi da će ona postati bestseler i krčiti svoj put u XXI vek. Nezbit, korporativni konsultant i bivši zvaničnik u beloj kući (Kenedi i Džonson administraciji), napravio je nacrt deset velikih trendova koji će oblikovati poslovnu i kulturnu scenu naše planete. Više od 30 godina kasnije, jasno je da su se sva njegova “predviđanja” obistinila.

Nezbitove predikcije su se obistinile

“Od industrijskog društva do informatičkog društva.”

Dok su se američki biznismeni svojski trudili da reindustrijalizuju SAD, Nezbit je shvatio da se ta promena već odigrala, te da su SAD evouluirale od društva plavokošuljaša u informatičku ekonomiju “belih kragni” i visoko-tehnološki pismenih profesionalaca. Bio je u pravu.

“Od nacionalne ekonomije na svetsku ekonomiju.”
 

Nezbit je pretpostavio da će se poslovna i politička moć, kai i milioni radno sposobnih ljudi preseliti iz Njujorka, Pensilvanije i Ilinois, u sunčane države, Kaliforniju, Teksas i Floridu. Bio je u pravu.

 

“Od hijerarhija do networking-a.”
 

Predvideo je da će kompanije napustiti strogo hijerarhijski orijentisan model menadžmenta i prihvatiti novi model koji se zasnova na modelu saradnje. Moć donošenja odluka neće više biti ograničena samo na top menadžment, već će obuhvatati više sektora kompanije. Bio je u pravu.